Monday, February 28, 2022

Allegorin om grottuppsatsen

Allegorin om grottuppsatsen



Detta är en stor anledning till varför världen är uppdelad i olika länder, allegorin om grottuppsatsen. Till exempel kommer majoriteten av politikerna från högre samhällsklasser. För alla ämnen Få ditt pris Hur det fungerar. Dessa idéer är inte verkliga utan bara bilder som visas på grottväggen av våra lurade sinnen. Aristoteles trodde på mänsklig sanning och trodde inte att vi behövde hitta verkligheten utan styra den på rätt sätt.





Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. För vilket ämne som helst



Föreställ dig en värld av skuggor. Dessa skulle vara de utbildade människorna som försöker upplysa allmogen. Enligt min åsikt hade han rätt om de stela åsikter folk tenderar att ha, men jag håller inte med om att vanliga människor inte är kunniga nog att fatta sina egna beslut. Allegorin om grottan försökte förmedla tanken att de flesta människor är bekväma med att vara okunniga och att de är fientliga mot att ändra sina åsikter. Sokrates påpekar att när den frigivna fången kommer tillbaka, och de andra vägrar att tro honom och motsätter sig att bli frigivna. Till exempel väljer de flesta att följa nyheter som passar deras åsikter, snarare än att läsa något opartiskt eller utmana deras åsikter. Människor är väldigt stela i sitt tänkande. Vi föredrar information som överensstämmer med våra redan existerande övertygelser, vilket gör det svårt för oss att vara objektiva.


Fångarna tror att de verkliga skuggorna säger att människor tror på vad de ser. De flesta fördomar och stereotyper är det allegorin om grottuppsatsen den här vägen, allegorin om grottuppsatsen. Detta visar hur vanliga människor tenderar att vara ytliga. Genom allegorin om grottan hävdar Platon också att massorna är oförmögna att styra sig själva. Han hävdar att de vanliga medborgarna är för envisa och okunniga för att kunna fatta bra beslut, allegorin om grottuppsatsen, sålunda bör de styras av ett litet antal utbildade människor. Till exempel kommer majoriteten av politikerna från högre samhällsklasser. Hur det fungerar. Platon hävdar också att fångarna aka allmogen bara ser verklighetens skuggor. En stor del av samhället har fått grundläggande utbildning och gett möjlighet att tänka kritiskt och bilda sig egna åsikter.


Behöver en anpassad uppsats om samma ämne? Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. För alla ämnen Få ditt pris Hur det fungerar.





hindi uppsats om rabindranath tagore



Till exempel väljer de flesta att följa nyheter som passar deras åsikter, snarare än att läsa något opartiskt eller utmana deras åsikter. Människor är väldigt stela i sitt tänkande. Vi föredrar information som överensstämmer med våra redan existerande övertygelser, vilket gör det svårt för oss att vara objektiva. Fångarna tror att de verkliga skuggorna säger att människor tror på vad de ser. De flesta fördomar och stereotyper bildas på detta sätt. Detta visar hur vanliga människor tenderar att vara ytliga. Genom allegorin om grottan hävdar Platon också att massorna är oförmögna att styra sig själva.


Han hävdar att de genomsnittliga medborgarna är för envisa och okunniga för att kunna fatta bra beslut, därför borde de styras av ett litet antal utbildade människor. Till exempel kommer majoriteten av politikerna från högre samhällsklasser. Hur det fungerar. Genom att lyssna på Platon och arbeta tillsammans för att upptäcka de sanna livsformerna kommer världen att byggas mer som en enhet och avslöja en sann känsla av tillfredsställelse i livet. Även om den här idén kan vara sann, kan den vara farlig hur du närmar dig den för människor. I berättelsen tvingade fången plötsligt all information på de andra på en gång och gjorde dem rasande vilket ledde till fara. Platon visste från det förflutna att människor inte ville höra att de hade fel från filosofen som utbildade honom, Sokrates.


Sokrates krävde hela tiden att hans väg var rätt och om du inte följde den så är du en dåre. Sokrates dödades så småningom och det förändrade hur Platon ville informera andra. Han trodde att om man erkänner okunnigheten om en idé och utvecklar idén med någon som vet lite mer skulle det resultera i det bästa resultatet. Det var inte så fången agerade och kunde ha fått ett annat resultat om han hade närmat sig situationen på rätt sätt. Fångarna agerade inte i förnekelse eftersom de trodde att den förflyttade hade helt fel, de ville bara inte erkänna att de hade fel och behövde förändring. Detta relaterar till hur människor agerar idag, de förnekar alla andra sätt eftersom deras sätt är bäst.


Detta är en stor anledning till varför världen är uppdelad i olika länder. Platon säger att vi borde växa från varandra och hitta den absoluta sanningen tillsammans istället för att bevisa att våra okunniga sätt fungerar bäst. Filosofer som Aristoteles kanske inte håller med om denna idé och säger att verkligheten inte finns i former utan finns i livet. Aristoteles tror att våra sinnen är en av de speciella sakerna med livet och är sanna och inte konstgjorda. Aristoteles trodde på mänsklig sanning och trodde inte att vi behövde hitta verkligheten utan styra den på rätt sätt. Även om detta kan vara sant, skulle många uppleva livet annorlunda utan förpliktelser.


Aristoteles trodde att vi behövde familj och nära relationer, men de fostrar individer in i den nuvarande kulturen och förblir dem för verkligheten. Aristoteles litade också tryggt på och försvarade våra sinnen när de ofta kan luras. Han förklarar också att de blir lurade med hjälp av de kulturer som fostrar individer. Berättelsen om grottan och informationen om hur man blir upplyst bör läras ut runt om i världen så långsamt att vi kan bilda en hälsosam kultur som vill ha formerna i livet.

No comments:

Post a Comment