Thursday, January 6, 2022

Uppsats om indiska festivaler

Uppsats om indiska festivaler



En festival är en uppsats om indiska festivaler för familjens glädje och gemenskapsfester. Muharram firar martyrdöden för en sonson till profeten Mohmmad. Dessa festivaler firas i full gång över hela landet, uppsats om indiska festivaler. Festivaler i Indien firas inte bara hemma med familjen utan firas också i skolor och högskolor. Alla dessa festivaler och mässor observeras med stor entusiasm och övergivenhet.





Läsarinteraktioner



Festivaler i Indien Essay: Indien är ett mångsidigt land med många festivaler. Varje år väntar människor ivrigt på festivalernas ankomst. Indiska festivaler speglar kulturen och den religiösa mångfalden. Atmosfären är fylld av iver och glädje. Oavsett om en person är fattig, medelklass eller rik, firar varje individ festival enligt sin ekonomiska förmåga. Festivaler är indelade i religiösa, nationella och säsongsbetonade. Religiösa festivaler är - Diwali, Dussehra, Durga Puja, Ganesh Chaturthi, etc, uppsats om indiska festivaler. Säsongsbetonade festivaler inkluderar Holi, Bihu, Pongal, Onam, Baisakhi, etc. Nationella festivaler är självständighetsdagen, republikens dag och Gandhi Jayanti. Holi och Diwali uppsats om indiska festivaler de berömda festivalerna i Indien.


Den här artikeln ger en omfattande beskrivning av festivaler i Indien, till hjälp för skolelever under uppsats- och styckeskrivtävlingar. Festivaler ger färg och vitalitet till vårt liv. De fungerar som ett intervall från de vardagliga uppgifterna och fyller oss med lycka och lycka. Det piggar upp oss med ny anda och livlighet. Dessutom tillåter det oss att fira små och stora saker i vårt liv. De kan vara religiösa eller vara evenemang med musik, uppsats om indiska festivaler, dans, poesi, uppsats om indiska festivaler, filmer etc. Indien är ett mångsidigt och kulturellt orienterat land; den firar flera högtider. Det är vidare uppdelat i religiösa, uppsats om indiska festivaler och säsongsbetonade festivaler.


Diwali, Raksha-Bandhan, Eid, ChristmasDussehra, Ganesh Chaturthietc. Dessa festivaler firas av olika gemenskaper med stor pompa och prakt. Atmosfären är fylld av festlig energi överallt. Människor bär färgglada kläder och samlas för att njuta av festivalen. Baisakhi, HoliPongal, Bihu, Onam, etc. är säsongsbetonade festivaler. De firas för att välkomna våren och skörden. Det markerar tillkomsten av ljus sommar. Bönderna dyrkar solen, boskapen och grödor och erbjuder tack till den Allsmäktige genom att ge en riklig skörd. Holi är en festival av färger där uppsats om indiska festivaler smeta pulverfärger på varandra. Nationella festivaler som Independence Day, Republic Day och Gandhi Jayanti firar frihetskampen och frihetskämparna som befriade Indien från brittiska Rajs bojor.


Ett flagghissningsprogram invigt följt av uppsats om indiska festivaler, dans och parad. En känsla av patriotism genomsyrar varje individ och fyller oss med stolthet och värdighet. Sammanfattningsvis gör festivaler vårt liv entusiastisk och passionerad. Den för samman människor i olika samhällen oavsett deras kastskillnader. De symboliserar seger över ondskan och sprider sig uppsats om indiska festivaler och glad energi över. Det stärker bandet och främjar harmoni bland människosläktet. Indien är ett land känt för mässor och festivaler. Den stora mångfalden av olika kulturer, språk, uppsats om indiska festivaler, och uppsats om indiska festivaler gör den distinkt och unik i världen. Firandet av de olika festivalerna ger en ny förändring bland uppsats om indiska festivaler individer eftersom det bryter livets monotoni.


Människor kommer i enighet och njuter av varje festival med stor glädje och lycka. De flesta av festivalerna har ett religiöst ursprung, men det finns säsongsbetonade och nationella festivaler i Indien. Människor njuter av dem med ren hängivenhet och kärlek. Festivaler i Indien är indelade i tre religiösa, nationella och säsongsbetonade, uppsats om indiska festivaler. Diwali: Det är ljusets högtid och seger över mörkret. Människor dekorerar sina hus med lampor, ljus och jordlampor och ritar Rangoli utanför hemmen. Dussehra: Dussehra är festivalen som markerar slutet på den nio dagar långa festivalen Navratri. Den enorma bilden av Ravana är byggd och placerad på olika vägar för att brännas av en eldpil. Ganesh Chaturthi: Detta är festivalen som firas med mycket storhet och glöd. Det markerar Lord Ganeshas hemkomst.


Navaratri: Det firas för att hedra gudinnan Durga. Det är förknippat med den framstående striden mellan gudinnan Durga och demonen Mahishasura. Dessa nio dagar representerar det godas seger över det onda. Man tror att gudinnan Durga tar nio avatarer, därav namnet Navdurga eller Navaratri. Jul: Julen firas för att minnas Jesu Kristi födelse. Den infaller på vintern den 25 december varje år. Människor dekorerar granen och huset och utbyter presenter. Eid-Ul-Fitr: Ramadan eller Eid-Ul-Fitr uppsats om indiska festivaler firas av det muslimska samfundet och anses vara den heligaste månaden i den islamiska kalendern. Människor observerar fasta, böner och religiös kontemplation. Festivalen avslutas med att bryta fastan och samlas för firande och böner.


Baisakhi: En av sikhernas berömda festivaler, uppsats om indiska festivaler. Holi: Holi firas för att välkomna våren och skörden. Det är en färgfestival där människor smetar puderfärger på varandra. Dans, musik, smaker är festivalens höjdpunkter. Bihu: Bihu är de tre huvudfestivalerna som firas i Assam. Det är uppdelat i Rongali, Kongali och Bhogali Bihu där bönder och människor ber och tackar för en bra skörd. Firandet sträcker sig i en månad. Den infaller den 26 januari varje år, uppsats om indiska festivaler. Populära aktiviteter inkluderar uppsats om indiska festivaler möten, ceremonier i skolor och högskolor m.m.


Festivaler är den djupaste aspekten av vårt liv; det är därför det firas med storhet eftersom ingen bör missa essensen och innebörden som döljs bakom firandet. Sadhguru har ett annat perspektiv på betydelsen och vetenskapen bakom festivalerna. Enligt honom hyser festivaler andlig tillväxt, ger seger och framgång i våra liv, uppsats om indiska festivaler, ingjuta hängivenhet och tillbedjan i våra liv och bringa in ljuset av klarhet. Läsarinteraktioner Kommentarer tack. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sekundär meny Hoppa till primär sidofält HEM UPSC State Civil Services Indian Polity Notes Uppsats för UPSC SCERT läroböcker NCERT-böcker NCERT-böcker för klass 1 NCERT-böcker för klass 2 NCERT-böcker för klass 3 NCERT-böcker för klass 4 NCERT-böcker för Klass 5 NCERT-böcker för klass 6 NCERT-böcker för klass 7 NCERT-böcker för klass 8 NCERT-böcker för klass 9 Uppsats om indiska festivaler Böcker för klass innehållsförteckning.


Kommentarer tack. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





att döda en mockingbird analytisk uppsats



Festivaltid anses vara gynnsam enligt den hinduiska religionen. Detta är ytterligare en anledning till varför människor lägger så stor vikt vid den här tiden. De väntar på den här tiden för att börja något nytt i livet för att börja på ett bra sätt. Till exempel tror folk att flytta till ett nytt hus under Navratras eller i samband med Diwali ger lycka, på samma sätt kan det visa sig vara bra för dem att gå med i ett nytt jobb under Ganesha-festivalen eller på Makar Sankranti. På liknande sätt anses många andra festivaler som Baisakhi, Guru Purnima, Pongal, Maha Shivratri, Rama Navami, Basant Panchami och Akshaya Tritiya vara mycket gynnsamma och är speciellt efterlängtade för att börja med något nytt som att köpa en ny butik, starta ett företag, signera en stor affärsaffär, fastställande av bröllopsdatum osv.


Våra nationella festivaler, särskilt självständighetsdagen, påminner oss om den kamp och uppoffring som vårt folk gick igenom för att få självständighet. Alla tre nationella festivaler i Indien ges särskild vikt. Hela landet fördjupas i patriotism under denna tid. Dessa festivaler firas i full gång över hela landet. Dessa är ett sätt att visa respekt för våra modiga patriotiska ledare. Därför har festivaler stor betydelse för indier. Oavsett om de bor i Indien eller utomlands, lägger indianerna särskild vikt vid sina festivaler och firar dem med glädje och lycka.


Indien kallas ofta festivalernas land på grund av de många färgglada och glada festivaler som firas här. Människor som tillhör olika kaster, kulturer och traditioner bor i olika delar av vårt land. Varje religion har sin uppsättning festivaler baserade på dess religiösa övertygelse. Folket som hör till södern har sina egna högtider; människor från norr lägger vikt vid vissa andra högtider medan de som bor i öst firar några andra högtider. Det finns dock vissa högtider som firas i hela landet med lika stor entusiasm. Några sådana festivaler inkluderar Diwali, Holi och Raksha Bandhan. De viktigaste högtiderna i Indien är de som människor som tillhör alla religioner och regioner i vårt land ser fram emot och firar med stor glöd.


Här är några av dessa festivaler:. Diwali är en av de viktigaste festivalerna i vårt land. Folk firar det med stor glädje och entusiasm. Förberedelserna för dess firande börjar nästan en månad före festivalen. Människor städar sina hus och handlar dekorativa föremål för att dekorera sin plats. Husen är dekorerade med ljus, ljus och diyas. Människor gör rangolis, dyrkar gudinnan Lakshmi och Lord Ganesha och bränner smällare för att fira denna festival. Hela landet lyser upp denna dag. Holi är färgens festival. Det är en av de mest roliga indiska festivalerna.


Även om det har en religiös konnotation, är hela syftet med denna dag att ha kul och släppa loss. Folk lägger färg på varandra och äter godis. Denna festival firas kollektivt i bostadsföreningar och bostadskolonier. Människor samlas runt för att färga varandra och kasta vatten på varandra som en del av Holi-firandet. Hög musik spelas på de flesta ställen och folk slingrar sig till takten av fottappande låtar när de njuter av denna festival. På vissa ställen slår man till och med varandra med käppar och kastar lera på varandra som tradition. Raksha Bandhan är ännu en indisk festival som firas över hela landet. Denna festival firas för att stärka broder-systerbandet. Systrar besöker sina bröder denna dag och knyter rakhi på handleden.


Bröderna lovar i sin tur att skydda sina systrar och finnas där för dem i nödens stund. Detta följs av utbyte av godis. Bröderna tar också med sig speciella gåvor till sina systrar denna dag. De som inte kan besöka varandra skickar rakhi och presenter via post. Detta är verkligen en vacker tradition som har följts sedan evigheter. Det finns många mytologiska berättelser bakom firandet av Raksha Bandhan. Detta är inte bara en tid för bröderna och systrarna att knyta kontakter utan är också en tid för att stärka familjebanden. Firandet äger rum tidigt på morgonen och det följs av familjebrunch. Ganesh Chaturthi, Janamashtmi, Navratri, Eid Ul Fitr, Baisakhi, Onam, Pongal, Bihu, Gurupurab, Navratri, Guru Purnima, Ram Navami, Vasant Panchami, Durga Puja, Chhath och Dussehra är bland några av de andra högtiderna som firas med enorma iver i olika delar av Indien med några av dessa som är specifika för en viss region.


Inte konstigt, vårt land kallas ett land av högtider. Indiska festivaler är baserade på religiös övertygelse. Indianer tillber olika gudar och gudinnor och de olika högtiderna de firar är tillägnade den ena eller den andra gudomen. Dessa festivaler är ett sätt att be böner till gudarna och söka deras välsignelser för att få in lycka, välstånd och kärlek. Man tror att det var dagen då Lord Rama dödade Ravana för att befria Sita från hans klor. Det markerar det godas seger över det onda. Enorma bilder av Ravana, Kumbhkaran och Meghnath bränns i olika delar av landet denna dag för att fira tillfället. Diwali eller Deepawali sägs vara dagen då Lord Rama återvände till Ayodhya tillsammans med sin fru Sita och bror Lakshman efter en exil på 14 år.


Hela staden var upplyst med diyas för att välkomna dem. Händelsen firas fram till idag. Varje år städar människor sina hus och pryder dem med ljus, diyas och ljus för att fira Lord Ramas återkomst. Lord Ganesha och gudinnan Lakshmi dyrkas under kvällstimmarna denna dag eftersom man tror att detta ger välstånd och lycka till. De gynnsamma nio dagarna av Navratras är tillägnad gudinnan Durga. Det sägs att gudinnan Durga skapades gemensamt av Lord Brahma, Vishnu och Shiva och gavs kraft av alla dessa gudar för att ge henne styrka. Hon skapades för att döda demonen Mahishasura som hade dödat oskyldiga människor.


Gudinnan Durga kämpade med honom i nio dagar och halshögg honom på den tionde dagen. Detta var återigen kampen mellan det goda och det onda och det var det goda som gick segrande. Människor observerar snabbt under navratras och dyrkar olika avatarer av gudinnan Durga varje dag för att söka hennes välsignelser. Ganesh Chaturthi firas för att glädjas över Lord Ganeshas födelsedag. Festligheterna fortsätter i tio dagar. Man tror att Lord Ganesha kommer till jorden under dessa dagar varje år och sprider glädje överallt. Hans anhängare tror att den som tillber Lord Ganesha under dessa dagar är befriad från alla problem och negativitet i livet. Idoler av Lord Ganesha förs hem och böner sjungs i hans lov varje dag.


Dessa idoler sänks sedan ned i floden på den sista dagen av poojan. Makar Sankranti är en annan stor hinduisk festival. Den är känd under olika namn i olika delar av landet. I Assam är det känt under namnet Bihu, i Tamil Nadu kallas det Pongal, i Gujarat kallas det Uttarayan och i Bengalen är det känt som Poush Parbon. Dagen är oerhört gynnsam för hinduerna. Man tror att ett heligt dopp i den heliga floden Ganga den här dagen kan hjälpa till att bli av med alla dåliga gärningar och rena ens aura. Detta firas mestadels i norra Indien. Den här dagen observerar kvinnor fasta för sina mäns långa liv. Man tror att fasta på denna dag behagar Gud som ger makarna god hälsa och långt liv.


Det finns många andra festivaler och fester och lokala festivaler som skapar en känsla av glädje, lycka, enhet, integration och ömsesidig delning bland massorna. Den största av mässorna, Kumbha Mela, hålls i Hardwar, Prayag, Nasik och Ujjain i rotation när miljontals människor samlas där för att ta ett heligt dopp. Detta inträffar en gång på 12 år. Den religio-sociala betydelsen av dessa så färgstarka festivaler är stor. De gör den indiska kalendern till en oändlig procession av festivaler, observationer och firanden. Indiska festivaler. En festival är ett tillfälle för familjens glädje och gemenskapsfirande. I Indien är festivaler lika varierande som människorna själva. Festivaler är av olika slag — politiska, religiösa och säsongsbetonade. Varje festival firas på ett speciellt sätt.


Oavsett orsaken har festivaler sin speciella glädje och värde. De bryter monotonin i det dagliga livet. De har ett stort socialt, kulturellt och kommersiellt värde. Själva ordet festival frammanar scener av glädje och glädje. Festivaltid är ett tillfälle för familjens glädje och samhällsfirande. Rika och fattiga, män och kvinnor, unga och gamla är alla lika glada vid de festliga tillfällena. Alla samhällen, alla religioner alla nationer har sina högtider. Men ingenstans utgör de en så integrerad del av livet som de gör i Indien. Varje religion, varje region har något att erbjuda. De kan i stora drag delas in i tre kategorier - nationella eller politiska, religiösa och säsongsbetonade. De flesta indiska högtider har sitt ursprung antingen i religion eller i myter och legender om populära trosuppfattningar.


Vissa är förknippade med minnet av ärevördiga män och händelser och är därför minnesmärkta till sin natur. Nationella festivaler som Republic Day. Självständighetsdagen, Gandhi Ajanta, etc firas med stor patriotisk glöd. Denna dag förklaras som nationella helgdagar och firas i olika delar av landet och i statliga huvudstäder med mycket entusiasm. Människor från hela landet börjar strömma in till Delhi för att se uppvisningen av landets prakt. Religiösa högtider och ceremonier är lika varierande som människorna. Deras seder tro och tro Hinduerna. muhammedanerna, de kristna, parseerna, sikherna, buddhisterna, alla har ett stort antal högtider under året Dussehra, Diwali, Basant Panchami, Janmashtami Ganesh Chaturthi, Holi ,Id, Mahavir Jayanti, Budh Purnima, , Onam , Pongal, Naoroz, påsk och jul är några av de välkända indiska religiösa högtiderna.


Var och en av dessa firas på ett speciellt sätt som blir traditionellt och därför får karaktären av sed. Dussehra firas till exempel över hela landet; men på olika sätt i norra Indien, observeras det när Vijaya Dashmi firar segern för att gå över Ramas onda över korpar. på bengali är Durga Puja och det har blivit mer av en kulturell festival för musik, dans och drama. Gujarat, det är Navaratra, eller festivalen på nio nätter. Det firas i gudinnan Durgas tempel och helgedomar i hennes manifestation av Shakti Power som Amba Moder Jord. Navratra identifieras med garba. Diwali, ljusfesten är en av de gladaste av alla hinduiska festivaler. Den firas på ett fantastiskt sätt i alla delar av Indien i den ena eller andra formen Många kommersiella företag och affärsmän stänger årsboksluten denna dag och öppnar nya kontoböcker.


Det är 11 bara en festival för belysning men också av fyrverkerier och godis. Krishna Janmashtami är en av de mest färgstarka och populära hinduiska festivalerna. Det markerar Herren Krishnas födelsedag. Människor firar med dagslånga böner och provsmakning och genom att ta Prasad vid olika tempel vid midnatt. Firandet är mest anmärkningsvärt i och runt Mathura där Herren föddes. Baisakhi är en annan välkänd festival. Hinduer går till ett heligt dopp i floden Ganga eller Jamuna på Baisakhi-dagen. Mässor hålls på stranden av dessa floder och alla njuter med övergivenhet. Parsees å andra sidan går till eldtemplen och ger offer av sandelträ till den heliga elden.


De bär sina traditionella kläder och spenderar dagen med att festa och besöka vänner och släktingar. ld ul fitar är en viktig muslimsk högtid och firas för att markera slutet på Ramjan. Det var under månaden Ramzan som den heliga Koranen uppenbarades för profeten Mohammed. Muslimer fastar vem-månaden och bryter fastan på ld med fest och fest. De går till Idgah i nya kläder och ber böner. På id vägras ingen tiggare allmosor eftersom en praxis att ge allmosor har en speciell betydelse för islam. Julen är ett festligt tillfälle för kristna. Även om festivalen är religiös till sin natur och firar Jesu Kristi födelsedag, är många på tullen och firandet inte religiösa.


En julgran som är en liten gran placeras i vardagsrummet. Den är dekorerad av familjemedlemmarna. Särskilda julpuddingar och kakor görs mycket i förväg. Barn är väldigt glada och vaknar tidigt och märker att deras strumpor har fyllts med presenter. Äldste byter också gåvor med sina vänner och släktingar. Som sätts på granen en eller två dagar i förväg? Sedan har vi säsongsbetonade festivaler som Basant Panchami. Det firas på olika sätt i hela landet, speciellt i Bengalen, gudinnan Saraswati dyrkas och barn invigs i konsten att skriva och läsa. Människor tar på sig gulfärgade kläder, flyger drakar och äter speciella rätter med ris.


Denna festival markerar slutet på vintern och förebådar vårens ankomst. De erbjuder en välkommen paus från den dagliga rutinen. Gladheten, glädjen att träffa vänner och släktingar ger ny vitalitet och energi till alla. Fattiga firar också festivaler för att de för en gångs skull fick sina bekymmer. Dessutom har de religiösa och nationella högtiderna en renande effekt på sinnet och lyfter fram värdet av fromhet, bön, välgörenhet och andra ädla egenskaper de har ett kulturellt och socialt värde, och hjälper inte bara att föra människor samman, utan också hålla traditioner vid liv.


De hjälper till att bekanta den nya generationen med sitt lands kulturarv och göra dem medvetna om de uppoffringar som gjorts av stora helgon och ledare. De säkerställer en sorts kontinuitet i livet genom att uppmärksamma folk på deras ras och nations förflutna glans. Festliga tillfällen bör inte användas för att utlösa kommunala upplopp och störa harmonin. Själva syftet med festivaler att besegras när människor tar till garvning de kommunala känslorna på sådana dagar. Festivaler är tänkta att föra människor samman och inspirera dem att glömma sina snäva olikheter och välkomna varandra med öppna armar. Indiska festivaler: Gaiety and Glee. Festivaler är en integrerad del av den indiska kulturen. De spelar en viktig roll för att främja gemenskap.


Festivaler är de mycket speciella tillfällen då människor träffas och ägnar sig åt traditionella ceremonier och ritualer. I Indien firas många festivaler. Många festivaler markerar gudarnas födelsedagar. Ganesh Chathurthi är festivalen som firar Lord Ganeshas födelse. Enorma leridoler av Lord Ganesh förs hem med stor fanfar. Efter tio dagar är idolerna nedsänkta i havet bland en massa smällare och festligheter. Janmashtami är Herren Krishnas födelsedag. I Maharashtra involverar dahihandi som firar Janmashtami en kruka med ostmassa som nu ersatts av en kruka med pengar bunden flera fot högt mellan två höga byggnader. Grupper av ungdomar gör pyramider som står ovanpå varandra för att komma till potten. Tablåer som visar gudarnas födelse är gemensamma för alla högtider som firar gudarnas födelse.


En av hinduernas viktigaste högtider är Diwali - ljusets högtid. Det firas med ljus, kex, godis och fester över hela Indien. Det markerar början på det nya året. Gudinnan Laxmi dyrkas denna dag. Nya kontoböcker invigs också denna dag. Bhai dooj markerar slutet på Diwali-festligheterna. Holi är färgernas festival. Kul och upptåg markerar denna festival. Folk kastar gullalfärgat pulver på varandra. Dagen innan tänds en brasa; eld symboliserar det godas triumf över det onda. De nio gynnsamma dagarna som faller i månaden Ashwin firas som Navratri.


I Gujarat firas dessa nio dagar i stor skala med dandi yaraas. Män och kvinnor klär sig i traditionella finesser och dansar hela natten. Under dessa nio dagar dyrkas gudinnan. Rakshabandhan är en annan festival som är mycket kär för folket i Indien. Den här dagen knyter systrar en rakhi, ett litet snöre, på handleden på sina bröder som symboliskt är tänkt att skydda bröderna från skada. Bröder ger gåvor till sina systrar och lovar att skydda dem. Kristna firar jul med midnattsmässa. Muslimer firar RamzanEid. Muslimer fastar under hela månaden Ramzan. Parsis firar Pateti som markerar början av det nya året i Parsi genom att be sina böner vid eldtemplet. Den huvudsakliga sysselsättningen för människorna i olika delstater i Indien är jordbruk, så skördefester firas i stor skala.


Pongal är skördefesten som firas av folket i Tamil Nadu och Makara Sankranti är skördefesten som firas i västra Indien. Den vackraste aspekten av denna dag är de mångfärgade drakarna som täcker himlen. I Punjab firas skördefesten som Baisakhi. Folkdanser framförs med mycket lust och glädje. Männen utför Bhangra och kvinnorna gör Gidda-dansen. Människor firar denna dag med nya kläder, utsökt aptitretande mat, dans, sång och hälsa på familj och vänner. Indiska festivaler är till stor del ljusa och glada.


Färgglada lyktor pryder hemmen. Medan pappersslingor pryder väggarna, pryder färgglada blommor kultplatserna. Vissa människor ritar färgglada rangolis utanför sina hem som är konstverk. Medan lyktor lyser upp hemmen lyser brasklappar upp himlen. Alla samlas för att fira festivaler oavsett kast eller tro. Musik hörs från högljudda system och ofta hittas ungdomar som bryter in i dans nära pandaler vid vägkanten. Dans, musik, bön och godis utgör en integrerad del av alla festligheter och förmedlar den glädje och glädje som indiska festivaler är kända för.


Varje land har sina egna festivaler. Festivaler ger glädje och charm i massornas rutinmässiga liv. De fungerar som en stor cementerande kraft bland de olika delarna av samhället. Indien, i synnerhet, är en enhet i mångfald. Det är ett multi-rasistiskt och flerspråkigt land. Det är också anledningen till att så många festivaler firas med iver i Indien. De flesta av festivalerna har någon mytisk eller legendarisk bas. De är beroende av folktro och har en sak av religiös tro i sig. Men vissa festivaler är baserade på politisk historia i ett land och kännetecknas av nationell glöd.


Ändå finns det vissa festivaler som kan kallas säsongsbetonade och andra kan vara regionala, endast begränsade till en viss stat eller region. Bland de viktigaste nationella festivalerna i Indien har vi självständighetsdagen, republikens dag och Gandhi Jayanti. Alla dessa dagar är förklarade nationella helgdagar och alla kontor och utbildningsinstitutioner är stängda dessa dagar. På självständighetsdagen håller premiärministern ett tal från Röda Fortets vallar. Han förklarar framtidsplaner och policyn för lösningen av olika problem som landet står inför. Med anledning av Gandhi Jayanti uppmanas folket att följa nationens faders fotspår och följa de gyllene principerna om sanning, icke-våld, patriotism, etc.


På republikens dag är det mest fascinerande den majestätiska paraden som består av militär personal, skolbarn, folkdansare och andra förutom vapen och statliga tabloider, etc. i Delhi. De mest pompöst firade festivalerna i Indien är Diwali, Dussehra och Holi. Dussehra markerar det godas seger över det onda, i Bengalen firas det som Durga Puja. Med anledning av Diwali är hus upplysta med elektriska och jordnära lampor och ljus. Denna festival firas över hela Indien av folket i nästan alla samhällen. Man tror att medan Lord Rama på Dussehras dag dödade den grymma demonkungen Ravana, återvände han på Diwalis dag till Ayodhya.


Holi firas för att markera förstörelsen av Holika genom eld eftersom hon ville bränna den fromme, sanningsenliga Prahlad som förblev oskadd av elden. Människor kastar glatt färger på varandra för att markera sanningens seger över lögn. Det finns flera andra festivaler som firas i Indien. Bland dem har vi Ramnavami, Shivratri, Janamastrni, Raksha Bandhan, Buddha Jayanti, etc. Muslimer firar Id-ul-fitar efter Ramzan som fastar i en månad. Sikher firar sina Gurus Parvas. De kristnas viktigaste högtider är julen som firas med stor glädje. På liknande sätt människor från andra samhällen som Jains Parsis etc.


fira sina egna högtider. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Om Vision Webbplats invigningsfunktion. Yrkesplacering Cell Invigning Medietäckning. Sekundär hindi Sr.

No comments:

Post a Comment