Thursday, March 17, 2022

Orsak och verkan av föroreningar

Orsak och verkan av föroreningar



Föroreningsnivåerna måste kontrolleras hela tiden om vi vill säkerställa att vår moder jord är stilla Orsak och verkan av föroreningar lämplig boplats för vår avkomma. På grund av genomförandet av de strängare normerna har nivån av sot och kol minskat, men antalet personer som köper en bil har ökat och det har ökat den kumulativa mängden föroreningar i atmosfären. Denna uppsats är inte unik. Logga in. Men ett stort antal industrier använder vattendrag för att göra sig av med sitt fasta avfall. Föroreningarna som orsakas av fordon kan kontrolleras genom att använda kollektivtrafik istället för kollektivtrafik, Orsak och verkan av föroreningar. Det finns så många effektiva lösningar som kan hjälpa oss att lösa problemet med föroreningar i vår miljö.





Läs mer om miljöföroreningsprov från våra experter



Förorening är ordet som används för att hänvisa till tillsats av förorenande ämnen i den naturliga miljö som vi lever i. Dessa föroreningar försämrar miljöns kvalitet och är också skadliga för hälsan och livet för människor och andra levande varelser. I följande uppsats kommer vi att gå in i detalj genom orsakerna till föroreningar. Dessa förorenande ämnen produceras huvudsakligen på grund av mänskliga aktiviteter. Människoinducerade orsaker förorenar luft, vatten och mark. De främsta mänskliga inducerade eller antropogena orsakerna till föroreningar inkluderar industrier, transporter, avfallshantering, oljeutsläpp, användning av kemiska gödningsmedel, etc.


Det finns flera andra aktiviteter av människor som är ansvariga för föroreningarna. Dessa aktiviteter genererar föroreningar som biprodukter, antingen i gasform eller i fast form, som lämnas kvar i atmosfären. Gasformiga föroreningar förorenar alltså luften och de fasta föroreningarna letar sig ut i vatten och mark. Det ironiska är att föroreningar orsakade av människor ökar i intensitet för varje dag som går och dess effekter blir mer och mer intensiva. Organiska föreningar som genereras från växter, jord och damm från flera källor är några naturliga föroreningskällor.


Naturliga händelser som vulkanutbrott, skogsbrand och stormar orsakar också föroreningar. Vulkanutbrott skickar tät rök högt upp i atmosfären och innehåller små partiklar samt gaser. De förblir svävande i luften under en längre tid. Skogsbränder är också en källa till rök och skadliga gaser samt sot som genereras vid eldning av ved. Naturliga orsaker till föroreningar är små och har en nästan försumbar effekt på miljön i jämförelse med de mänskliga orsakerna. Det är bara de mänskliga orsakerna som är primärt ansvariga för alla typer av befintliga föroreningar på planeten. Föroreningar är en global fråga som hotar miljön och även livet på jorden.


Det påverkar alla levande varelser och även naturresurser. Det finns flera typer av föroreningar som - luftföroreningar, vattenföroreningar, markföroreningar, ljudföroreningar, ljusföroreningar, etc, Orsak och verkan av föroreningar. Merparten av föroreningarna orsakas av mänskliga aktiviteter, med några få undantag. Många orsaker till föroreningar är antropogena, det vill säga de orsakas av mänskliga aktiviteter. Olika mänskliga aktiviteter som främst är ansvariga för att orsaka föroreningar är enligt beskrivningen nedan. Industriavfall och dess utsläpp är ansvariga för såväl luftföroreningar som vattenföroreningar. Skadligt gasformigt avfall släpps ut i luften samtidigt som det fasta avfallet släpps ut i vattendragen. Detta förorenar luft- och vattenkropparna avsevärt, vilket gör dem skadliga att andas och konsumera.


Transportbranschen är den snabbast växande branschen och varje dag kommer miljontals nya fordon på vägen. Dessa fordon omfattar såväl små persontransporter som stora kommersiella transportfordon. Avgaserna från dessa fordon består av kolmonoxid och dikväveoxider som förorenar luften och är skadliga för människor. Felaktig avfallshantering av Orsak och verkan av föroreningar är också en främsta orsaken till föroreningar, vilket leder Orsak och verkan av föroreningar mark- och vattenföroreningar. En tätort producerar massor av avfall varje dag. I avsaknad av ett effektivt och korrekt avfallshanteringssystem slängs detta avfall i miljön och förorenar naturresurserna.


Nedskräpning av människor är också den främsta orsaken till föroreningar. Nedskräpningen består vanligtvis av plastpåsar, förpackade matpaket, vattenflaskor och allt. Plast är icke biologiskt nedbrytbart och stannar i marken och vattnet i århundraden; förorenar dem och försämrar deras kvalitet, Orsak och verkan av föroreningar. Deponier är Orsak och verkan av föroreningar källa till luft- och markföroreningar. Avfall som samlas in från städer dumpas i högar utanför stadens gränser. Detta avfall blir större för varje dag som går och lämnas att brytas ned genom de naturliga elementen. Deras nedbrytning frigör giftiga gaser och förorenar även marken, Orsak och verkan av föroreningar. Orsak och verkan av föroreningar från att förorena atmosfären orsakar deponier också ett antal sjukdomar hos människor och djur.


Nästan alla orsaker till föroreningar är mänskliga genererade, vilket lägger ett moraliskt ansvar på mänskligheten att få planeten fri från det hot den har skapat. Åtgärder som är nödvändiga för att avlägsna alla typer av föroreningar från miljön måste vidtas och uppriktigt genomföras på alla nivåer. Förorening avser tillsats av ett oönskat främmande ämne i en miljö, som i stort sett är skadligt för den senare. Till exempel rök i luften, eller något skadligt gasläckage från en fabrik eller utsläpp av kemiska biprodukter från en fabrik i floden är alla exempel på föroreningar.


Luftföroreningar är en av de vanligaste typerna av föroreningar som man pratar om alltför ofta. Det hänvisar till förorening av luften genom flera aktiviteter huvudsakligen relaterade till människor. Följande är Orsak och verkan av föroreningar huvudorsakerna till luftföroreningar. Förbränning av fossila bränslen är den främsta orsaken till luftföroreningar eftersom det frigör skadlig svaveldioxid SO2 som är giftig att andas in samt en potent växthusgas. Förbränning av kol och petroleum i fabriker, transportfordon, alla är en konstant källa till skadliga gaser, främst ansvariga för föroreningar. Transportfordon släpper ut kolmonoxid CO och kväveoxider från avgaserna som biprodukter vid förbränning. Dessa två gaser är inte bara giftiga utan också potenta växthusgaser.


Avgaser från fabriker och industrier är en annan betydande källa till luftföroreningar. Dessa industrier släpper ut gaser som kolmonoxid CO-kolväten tillsammans med andra kemikalier i luften direkt genom skorstenar. Dessa gaser sprids ut i luften och blandas med den, vilket försämrar kvaliteten Orsak och verkan av föroreningar luft, Orsak och verkan av föroreningar. Vattenförorening är förorening av vattenförekomster genom olika källor. Oftare är dessa källor mänskligt inducerade och orsakas av flera mänskliga aktiviteter, Orsak och verkan av föroreningar. De främsta orsakerna till vattenföroreningar listas nedan. Gasformiga biprodukter från industrier lämnas i luften och Orsak och verkan av föroreningar luftförorening.


Men ett stort antal industrier använder vattendrag för att göra sig av med sitt fasta avfall. Det fasta avfallet, ofta bestående av skadliga kemikalier, och fasta föroreningar blandas med vatten och slängs i vattendragen. Denna metod förorenar vattendragen och gör vattnet oanvändbart. Avloppsvattnet består av avloppsvattnet Orsak och verkan av föroreningar av tätortsbebyggelsen. Sådant avfall som produceras av husen, hotellen, kontoren och andra källor kanaliseras genom ett nätverk av underjordiska dräneringssystem och släpps ofta ut i floder och bäckar. Stadsavlopp består av olika skadliga kemikalier och gaser, Orsak och verkan av föroreningar, som vid utsläpp blandas i vattendragen.


Detta skapar en kritisk situation för Orsak och verkan av föroreningar såväl som andra levande varelser; de är beroende av vattenkroppen. Markföroreningar är av större betydelse för den mänskliga civilisationen eftersom det är marken från vilken mat produceras. Dessutom har många länder runt om i världen jordbruk som en främsta sysselsättning. Idag använder jordbruksindustrin ett stort antal kemiska bekämpningsmedel och gödningsmedel för att öka produktionen av grödor. Dessa kemiska gödningsmedel och bekämpningsmedel kan öka produktiviteten, men är i det långa loppet skadliga för jorden. Dessutom sipprar dessa kemikalier ner till vattendragen med regnvatten och andra källor. Felaktig avfallshantering av människor är den främsta orsaken till markföroreningar. Det inkluderar aktiviteter som nedskräpning etc. Dessutom hittar hushållsavfallet som inte slängs på rätt sätt till jorden, genom vind och vatten.


Vanligtvis består detta avfall av plast och andra skadliga ämnen som inte bryts ner och förorenar marken. Föroreningar är ett globalt bekymmer och måste hanteras på krigsgrund. Det hotar själva existensen av planeten och alla dess varelser. Föroreningar ger också upphov till ett antal geografiska och klimatiska förändringar som hotar livet på jorden. Utsläpp av bly från bilar har en negativ effekt på människors hälsa. Mängden BOD Biokemiskt syrebehov är indikatorn på föroreningar i vatten. Den främsta orsaken till luftföroreningar är förbränning av fossila bränslen och fordonsutsläpp, kraftverk och industrier.


Den främsta orsaken till termisk förorening är varmvattenutsläppen av. Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på. Men jag gillar att skriva om frågor som berör den allmänna befolkningen. Jag älskar också att lära känna människor, samhällen och kulturer från nära håll. Jag skriver för att tillfredsställa författaren i mig och även för att hålla dig uppdaterad om flera ämnen. Logga in på ditt konto. förlorat ditt lösenord? Glömt lösenord. Tillbaka till login. Uppsats Banyan — Samlingar av uppsatser för studenter. Uppsatsämnen för klass 4 Uppsatsämnen för klass 5 Uppsatsämnen för klass 6 Uppsatsämnen för klass 7 Uppsatsämnen för klass 8 Uppsatsämnen för klass 9 Uppsatsämnen för klass 10 Uppsatsämnen för klass 11, Speech Paragraph Swachh Bharat Abhiyan - Forskning. Essä om orsaker till föroreningar. av Abhishek Singh. Människogjorda föroreningar kallas antropogena.


Tidigare berättelseessä om Hanuman Jayanti. Nästa uppsats om handtvätt. Abhishek Singh Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på. Uppsats om varför jag vill bli en entreprenörsuppsats.





hitler uppsats



Förorening är ordet som används för att hänvisa till tillsats av förorenande ämnen i den naturliga miljö som vi lever i. Dessa föroreningar försämrar miljöns kvalitet och är också skadliga för hälsan och livet för människor och andra levande varelser. I följande uppsats kommer vi att gå in i detalj genom orsakerna till föroreningar. Dessa förorenande ämnen produceras huvudsakligen på grund av mänskliga aktiviteter. Människoinducerade orsaker förorenar luft, vatten och mark. De främsta mänskliga inducerade eller antropogena orsakerna till föroreningar inkluderar industrier, transporter, avfallshantering, oljeutsläpp, användning av kemiska gödningsmedel, etc. Det finns flera andra aktiviteter av människor som är ansvariga för föroreningarna.


Dessa aktiviteter genererar föroreningar som biprodukter, antingen i gasform eller i fast form, som lämnas kvar i atmosfären. Gasformiga föroreningar förorenar alltså luften och de fasta föroreningarna letar sig ut i vatten och mark. Det ironiska är att föroreningar orsakade av människor ökar i intensitet för varje dag som går och dess effekter blir mer och mer intensiva. Organiska föreningar som genereras från växter, jord och damm från flera källor är några naturliga föroreningskällor. Naturliga händelser som vulkanutbrott, skogsbrand och stormar orsakar också föroreningar. Vulkanutbrott skickar tät rök högt upp i atmosfären och innehåller små partiklar samt gaser. De förblir svävande i luften under en längre tid.


Skogsbränder är också en källa till rök och skadliga gaser samt sot som genereras vid eldning av ved. Naturliga orsaker till föroreningar är små och har en nästan försumbar effekt på miljön i jämförelse med de mänskliga orsakerna. Det är bara de mänskliga orsakerna som är primärt ansvariga för alla typer av befintliga föroreningar på planeten. Föroreningar är en global fråga som hotar miljön och även livet på jorden. Det påverkar alla levande varelser och även naturresurser. Det finns flera typer av föroreningar som - luftföroreningar, vattenföroreningar, markföroreningar, ljudföroreningar, ljusföroreningar, etc. Merparten av föroreningarna orsakas av mänskliga aktiviteter, med några få undantag.


Många orsaker till föroreningar är antropogena, det vill säga de orsakas av mänskliga aktiviteter. Olika mänskliga aktiviteter som främst är ansvariga för att orsaka föroreningar är enligt beskrivningen nedan-. Industriavfall och dess utsläpp är ansvariga för såväl luftföroreningar som vattenföroreningar. Skadligt gasformigt avfall släpps ut i luften samtidigt som det fasta avfallet släpps ut i vattendragen. Detta förorenar luft- och vattenkropparna avsevärt, vilket gör dem skadliga att andas och konsumera. Transportbranschen är den snabbast växande branschen och varje dag kommer miljontals nya fordon på vägen. Dessa fordon omfattar såväl små persontransporter som stora kommersiella transportfordon.


Avgaserna från dessa fordon består av kolmonoxid och dikväveoxider som förorenar luften och är skadliga för människor. Felaktig avfallshantering av människor är också den främsta orsaken till föroreningar, vilket leder till mark- och vattenföroreningar. En tätort producerar massor av avfall varje dag. I avsaknad av ett effektivt och korrekt avfallshanteringssystem slängs detta avfall i miljön och förorenar naturresurserna. Nedskräpning av människor är också den främsta orsaken till föroreningar. Nedskräpningen består vanligtvis av plastpåsar, förpackade matpaket, vattenflaskor och allt. Plast är icke biologiskt nedbrytbart och stannar i marken och vattnet i århundraden; förorenar dem och försämrar deras kvalitet.


Deponier är den främsta källan till luft- och markföroreningar. Avfall som samlas in från städer dumpas i högar utanför stadens gränser. Detta avfall blir större för varje dag som går och lämnas att brytas ned genom de naturliga elementen. Deras nedbrytning frigör giftiga gaser och förorenar även marken. Förutom att förorena atmosfären orsakar deponier även en rad sjukdomar hos människor och djur. Nästan alla orsaker till föroreningar är mänskliga genererade, vilket lägger ett moraliskt ansvar på mänskligheten att få planeten fri från det hot den har skapat. Åtgärder som är nödvändiga för att avlägsna alla typer av föroreningar från miljön måste vidtas och uppriktigt genomföras på alla nivåer.


Förorening avser tillsats av ett oönskat främmande ämne i en miljö, som i stort sett är skadligt för den senare. Till exempel rök i luften, eller något skadligt gasläckage från en fabrik eller utsläpp av kemiska biprodukter från en fabrik i floden är alla exempel på föroreningar. Luftföroreningar är en av de vanligaste typerna av föroreningar som man pratar om alltför ofta. Det hänvisar till förorening av luften genom flera aktiviteter huvudsakligen relaterade till människor. Följande är de främsta orsakerna till luftföroreningar. Förbränning av fossila bränslen är den främsta orsaken till luftföroreningar eftersom det frigör skadlig svaveldioxid SO2 som är giftig att andas in samt en potent växthusgas.


Förbränning av kol och petroleum i fabriker, transportfordon, alla är en konstant källa till skadliga gaser, främst ansvariga för föroreningar. Transportfordon släpper ut kolmonoxid CO och kväveoxider från avgaserna som biprodukter vid förbränning. Dessa två gaser är inte bara giftiga utan också potenta växthusgaser. Avgaser från fabriker och industrier är en annan betydande källa till luftföroreningar. Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. Orsak och effekt av luftföroreningar Ämne: Miljö Kategori: Människopåverkan Ämne: Luftföroreningar , Föroreningar Page 1 Ord: Publicerad: 11 februari Nedladdningar: Ladda ner Skriv ut.


Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade uppsatser The Problem of Arsenic Contamination Essay. Svårigheterna att mildra effekterna av klimatförändringar i den nuvarande världsuppsatsen. Det allvarliga problemet med luftföroreningar i Saudiarabien och lösningarna på uppsatsen om miljöproblem. Miljöföroreningar inom transportsektorn och elbilarnas fördelar för vår miljöuppsats. Nya miljöfrågor i storstäderna i Pakistan Essay. Mänsklig inverkan på kolets kretslopp Essay. Analys av effekterna av luftföroreningar Essay. Uppsats om utvärdering av hälsoeffekten av luftföroreningar i Amerika och Kina. Analys av tillvägagångssättet för bättre luftkvalitet och minskning av luftföroreningar i US Essay.


Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till denna artikel, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver Orsak och effekt av luftföroreningar. Orsak och verkan av luftföroreningar. Orsak och verkan av luftföroreningar [Internet]. Beställ nu. Kontrollera din inkorg. Beställ nu. Relaterade ämnen Global uppvärmning Uppsatser Klimatförändringar Uppsatser Miljöfrågor Uppsatser Naturkatastrofer Uppsatser Tornado Essäer. Hallå där! Är du intresserad av att få ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen? Anlita en författare.


Jag förstår. Har inte hittat rätt uppsats? Få en expert att skriva det du behöver! Få ditt papper nu. Professionella skribenter och forskare. Källor och citat tillhandahålls.

No comments:

Post a Comment